Generální partneři

Město Sedlec-Prčice

Farma Prčice

Innera s.r.o. Benešov



Hlavní partneři

Monínec, s.r.o.

Zemní Práce Hošna

WIFCOM

Compag Votice

R-D atelier



Mediální partner

Měsíčník Náš domov

Odveta Ligy mistryň - Gunners vs ACS

Evropský sen sparťanských fotbalistek končí. Poté, co v GENERALI Areně podlehly Arsenalu 0:3, v Boreham Woodu podlehly fotbalistkám Gunners 0:2.

Sparťany do Londýna odjížděly s vědomím, že třígólová ztráta z domácího utkání se bude v Anglii jen těžko dohánět. Debakl, kterým Londýňanky vyřadily PAOK Soluň ale nedopustily, s Arsenalem prohrály ‚pouze' o dvě branky. Navíc přestože soupeř utkání nevypustil a stejně jako na Letné nasadil stejnou, nejsilnější sestavu.

Domácí hráčky byly pochopitelně od samého úvodu aktivnějším týmem. V prvních minutách o sobě nejvíce dávala vědět nejlepší útočnice domácích, Rachel Yankee, překonat Gazdíkovou se jí ale nepodařilo. Na druhé straně se o útok letenských bojovnic snažila především Lucka Martínková, ale ani ona nebyla úspěšná.
To se však povedlo Lucii Heroldové, která v jednatřicáté minutě otevřela skóre - bohužel vlastním gólem.
Úvodní branka hráčky Arsenalu uklidnila a ty dále třímaly otěže utkání ve svých rukou. Když pak ve druhém poločase přidala nebezpečná Kim Little druhý zásah, bylo o osudu osmifinále Ligy Mistryň rozhodnuto.
Na druhé straně ještě sahala po čestném úspěchu letenských fotbalistek Kladrubská, ale když se ani jí nepodařilo Emmu Byrne v brance Arsenalu překonat, skončila odveta vítězstvím Angličanek 2:0.

Arsenal LFC - AC Sparta Praha 2:0 (první zápas 3:0, postupuje Arsenal)
Branky: 31. Heroldová (vlastní), 56. Little
ŽK: Davison, Little - Ringelová, Mocová, Heroldová

Sestavy:
Arsenal: Byrne - Yorston, Ludlow, Flaherty, Grant, Yankey, Davison (58. Beattie), Little (77. Coombs), Chapman, Fahey, Lander (77. Carter).

Sparta: Gazdíková - Martínková L., Heroldová, Bartoňová (62. Čulová), Došková, Sedláčková, Vyštějnová, Ringelová (59. Kladrubská), Mocová, Ondrušová, Pivoňková. 

Dušan Žovinec: Zanechali jsme dobrý dojem

Spokojený byl po odvetě osmifinále Ligy mistryň trenér žen Dušan Žovinec. Jeho tým se v Londýně neztratil, přestože duel se slavným Arsenalem prohrál 0:2. Hlavní kouč vyzdvihl hlavně vůli svých svěřenkyň, které dokázaly držet krok s celkem nejvyšší světové úrovně.


„Holky zvládly střetnutí se ctí. Soupeř nás nijak nešetřil, postavil nejsilnější možnou sestavu, stejnou, jako před týdnem v Praze. Nám se do základu vrátily Lucka Martínková s Ivou Mocovou, které byly na hřišti hodně znát, pomohly nám," kvitoval kouč přítomnost dvou zkušených hráček, které musely v Praze absentovat kvůli žlutým kartám.
Sparťanky dostávaly ve dvojzápase prapodivné góly, jeden z nich i v Londýně. „Po třiceti minutách hry kopaly soupeřky roh a Lucka Heroldová si hlavou vstřelila vlastence. Ve druhé půli jsme inkasovali ještě jednou, což ale nic nemění na dobrém dojmu, který jsme zanechali. Po zápase za námi s pochvalou přišel jak trenér tak manažer Arsenalu. Oba se shodli na tom, že Sparta byla nejtěžším soupeřem, proti kterému Londýňanky v sezoně hrály," těšilo Dušana Žovince uznání z tábora „Kanonýrek".
„Jediné, co mě na dvojzápase mrzí, je nula na kontě vstřelených branek. Alespoň jednou jsme skórovat mohli, výsledné skóre by hned vypadalo lépe. Celkově jsem ale spokojen, dvojzápas se špičkovým soupeřem jsme zvládli," uzavřel Dušan Žovinec.