Generální partneři

Město Sedlec-Prčice

Farma Prčice

Innera s.r.o. Benešov



Hlavní partneři

Monínec, s.r.o.

Zemní Práce Hošna

WIFCOM

Compag Votice

R-D atelier



Mediální partner

Měsíčník Náš domov

Kraje a ČMFS chtějí za čtyři roky vyměnit branky na fotbal

Vážení sportovní přátelé,

 

Rád bych Vám jako člen Výboru zodpovědný za tento projekt tímto mailem více přiblížil projekt "Bezpečná fotbalová branka", na kterém již od července 2009 pracujeme, neboť zpráva z komuniké ze zasedání VV ČMFS mi nepřijde dostačující...

 

 

 

VV prezentoval projekt „bezpečná fotbalová branka“, který je prvním konkrétním výstupem Memoranda o spolupráci podepsaného mezi Asociací Krajů ČR a ČMFS. Jedná se o proces výměn přenosných branek 5x2 m (určených pro mistrovská utkání přípravek) tak, aby do tří let od spuštění projektu byly tyto branky ve všech krajích ČR pouze z lehkých kompozitních materiálů. Tyto branky by bylo díky sníženému těžišti nesnadné převrhnout a i v případě pádu konstrukce by nezpůsobovaly smrtelná nebo velmi těžká zranění. Na technologickém vývoji se finančně podílela i Nadace fotbalové reprezentace.

 

 

 

Vzhledem k tomu, že před Vánoci tento projekt již "odstartoval" a odprezentoval ve Středočeském kraji hejtman MUDr. David Rath, rád bych Vám i za ČMFS přinesl více informací, abyste se o projektu nedozvídali pouze z médií.

 

Tento projekt je prvním výsledkem významné spolupráce s Asociací krajů ČR, konkrétně prvním dílem Memoranda AKČR a ČMFS.

 

 

 

Před začátkem projektu ČMFS vzhledem k několika úmrtí dětí vinou pádu přenosných branek oslovil výzkumnou organizaci CVVI s ohledem na jejich zkušenosti s podobnými projekty a za přispění Nadace fotbalové reprezentace ČR provedl ve spolupráci ČVUT a Ústřední Vojenskou Nemocnicí testování, které dopadlo velmi pozitivně pro branku z kompozitních materiálů, oproti brankám duralovým a železným (více v příloze).

 

 

 

Jelikož se tento projekt bezprostředně týká hlavně Vás, všech našich Krajských a Okresních fotbalových svazů, bez spolupráce a Vaší pomoci se neobejdeme.

 

 

 

Naše spolupráce již začala koncem léta 2009, kdy jsme po Vás požadovali přesný počet klubů ve Vašich krajích a okresech, které mají alespoň jedno družstvo mládeže. A pro těchto téměř 3500 klubů z celé naší České republiky se tento projekt týká, neboť pro ně bude oněch 7000 branek z kompozitních materiálů vyrobených a distribuovaných.

 

 

 

Věřím, že naše spolupráce na projektu Bezpečná fotbalová branka bude pokračovat a že se na Vás můžeme obrátit.

 

Proto touto cestou chceme v první řadě požádat Krajské fotbalové svazy a vyzvat jejich předsedy, aby ve spolupráci s ČMFS a partnery z CVVI oslovili své krajské hejtmany a "rozjeli" tento projekt podpořený Memorandem a uvedli jej k "životu" ve svých krajích. Před oslovením hejtmanů (či zodpovědných náměstků či jiných zástupců kraje) mě prosím kontaktujte (emailem či telefonicky), abychom pro Vás byli schopni zajistit podporu jak na úrovni prezentace výsledků testování, tak i na úrovni komunikace související se závěry Asociace krajů ČR.

 

   

 

 

 

Okresní fotbalové svazy žádáme o pomoc jednak s následnou distribucí hotových branek a také pozdější kontrolou výměny oněch "bezpečných branek" za branky původní.

 

 

 

Sekretáře KFS a OFS žádáme, aby s tímto projektem seznámili všechny "své" kluby ve svých krajích a okresech.