Generální partneři

Město Sedlec-Prčice

Farma Prčice

Innera s.r.o. Benešov



Hlavní partneři

Monínec, s.r.o.

Zemní Práce Hošna

WIFCOM

Compag Votice

R-D atelier



Mediální partner

Měsíčník Náš domov

SK Nový Knín - TJ Sedlec-Prčice A 4:1 (1:0)

První venkovní utkání v jarní části sezony a hned tvrdý direkt. Bázlivý výkon bez zájmu a odhodlaný domácí celek, to nemělo naději na úspěch v náš prospěch.

Sestava: Dřevojan - Raček, Jelen, Hedvík, Nousek Mil. - Prchlík, Pištěk - Mára, Sedláček, Nousek Mar. - Davídek
 
Branka: Nousek Marcel
 
Střídal: Kobliha
 
Připraveni: Kotva, Rataj, Bouška J.
 
V pěkné jarní odpoledne se sluníčkem v zádech jsme se vypravili do nedalekého Nového Knína, kde jsme chtěli navázat na poměrně slušný domácí výkon proti rezervě Sedlčan, ale to se nám hrubě nepovedlo. Scházelo nám vlastně vše a soupeř nás předčil ve všech směrech. Ačkoliv nějaké technické či taktické nedostatky se dají omluvit, nedostatek zájmu a entuziasmu pro výsledek něco udělat je zkrátka u prvního mužstva tabulky neakceptovatelné.
 
Novoknínské hřiště je asi trochu menší než naše, určitě to víc skákalo než u nás, ale to nás určitě neomlouvá. Domácí hráči to měli stejné a popasovali se s tím nesrovnatelně lépe. Jak technicky, tak takticky i bojovností. No ale pojďme k některým zajímavým momentům, i když nutno dodat, že se loví s paměti velmi nesnadno, jelikož se prakticky vše odehrávalo jen naší polovině hřiště. Domácí hráči využívali rychlé přenesení hry na strany a z těchto úniků si vytvořili asi pět šancí. Dvě odvrátila naše obrana, dvě zachránil výbornými zákroky brankář Dřevojan, ale na jednu naše obrana nestačila. To když jsme nezachytili kombinaci ve středu hřiště, hosté se dostali k centru ze strany, který na zadní tyč mimo dosah našeho golmana umístil novoknínský útočník. Hned poté se zranil náš nejzkušenější hráč Míra Jelen, když si natáhl sval a na hřiště přišel Pavel Kobliha. Obraz hry se do konce poločasu nezměnil a stále jsme tahali za kratší konec. Domácí si vytvořili ještě dvě stoprocentní šance, ale bravůrními zákroky jim nedovolil skórovat Dřevojan.
 
Po pauze jsme chtěli obraz hry změnit, přidali jsme na obrátkách, ale na změnu skóre to nestačilo. Domácí byli v obraně velice pozorní a nedovolili nám prakticky nic, z čeho by se dalo vytěžit vyrovnání. Možná po autovém hodu Hedvíka do vápna měl gól na hlavě Davídek, ale těsně minul. Poté se dostal k zakončení i Mára po vysokém centru Davídka, ale bránu netrefil. A tak se urodilo na druhé straně. Domácí měli v naší obraně přece jen více prostoru na hru a tak z toho vytěžili i druhou a třetí branku. Před třetí brankou vyběhl Dřevojan před vápno, ale útočící hráč ještě stačil posunout míč na volného spoluhráče, který zakončoval do prázdné. Nutno také dodat, že třetí brance předcházel neodpískaný pokutový kop za stažení Marcela Nouska v jasné gólové příležitosti. Pravděpodobně by nás to nespasilo, protože utkání mělo pevně ve své moci domácí mužstvo. Poslední hřebíček přidal domácí forward v předposlední minutě, když přesně trefil volej z hranice vápna.
 
Nejlépe to asi shrnul v pozápasovém rozhovoru Marcel Nousek. Příští týden hrajeme s Petrovicemi, takže další místní derby, určitě si najděte cestu na stadion!
 
Pozápasový rozhovor zde.