Generální partneři

Město Sedlec-Prčice

Farma Prčice

Innera s.r.o. Benešov



Hlavní partneři

Monínec, s.r.o.

Zemní Práce Hošna

WIFCOM

Compag Votice

R-D atelier



Mediální partner

Měsíčník Náš domov

TJ Sedlec-Prčice A - Sokol Maršovice 3:1 (0:0)

Za již příjemnějšího jarního počasí jsme nastoupili do dalších bojů o body ve fotbalové I.B třídě Středočeského kraje, oddělení D. Soupeřem nám byli Maršovice, toho času o dvě tabulkové příčky pod námi.

 
 
Sestava: Ryšavý - Tvrdý, Sedláček, Kabíček - Prchlík, Davídek, Pištěk T., Raček - Muller, Trnobranský, Všetečka
 
Střídali: Kubát, Kobliha, Bouška J.
 
Branky: Všetečka, Trnobranský, Kubát
 
Připraven: Rataj J.
 
Do utkání nemohli z různých důvodů zasáhnout Petr Bouška a Radek Seidel a tak jsme museli vítěznou sestavu z minulého týdne poněkud změnit. Volba to byla šťastná, jelikož nakonec znamenala tři body, které nás poslali do klidnějších vod tabulky.
 
Úvod zápasu se nesl ve znamení hlavně neudělat chybu a to z obou stran. Přesto se zdálo, že jsme měli prvních dvacet minut navrch my a zbývající čas zase hosté. První šanci měl Tomáš Pištěk, který ovšem z pozice za vápnem trefil pouze síť za brankou. Pak měl dobrou příležitost Davídek, ale jeho ránu ze strany vytěsnil gólman mimo tyče. Davídek se mohl prosadit ještě za chvíli, kdy přelstil všechny obránce, ocitl se sám před kasou, ale jeho střela na zadní tyč mířila bohužel vedle. Mezi velké šance se dá počítat i rozehrávka nepřímého volného kopu po malé domů hostujících hráčů. Davídek přistrčil Pištěkovi, ale ten nadvakrát trefil soupeřovi obránce a tak se bohužel neurodilo. Urodit se mohlo na druhé straně, ale hostující hráči v koncovce taktéž opakovaně selhali. Nejprve se po skrumáži a kličce ve vápně dostal soupeřův záložník k zakončení, ale trestuhodně přestřelil. To samé pak předvedl po rychlém brejku ostrostřelec Žížala a naši náhradníci lovili míč ze vzdáleného potoka. Hosté na konci poločasu působili svěžejším dojmem, nám se nedařila kombinace a dlouhé balony hostující obrana v poklidu posbírala. Na konci poločasu ještě skvěle zasáhl Ryšavý, jenž zneškodnil nájezd ze strany postupujícího halva. 
 
Druhý poločas se nesl ve znamení svátečních střelců z naší strany. Na hřiště jsme doslova vlétli, bylo nás plné hřiště a na jistotu hrající hosty jsme nenechali chvilku vydechnout. Svěžest se nám vloudila do pohybu a také jsme si začali vypracovávat šance. Agilní začal být na pravé straně Raček, který se v prvním poločase příliš do hry nedostal a připravoval svým spoluhráčům jeden dobrý centr za druhým. A první gól byl také z jeho dílničky. Na lajně se uvolnil přes svého strážce, dovedl míč na brankovou čáru a poslal před bránu zpětnou přihrávku. Tam pustili balon jak Davídek, tak Trnobranský na nabíhajícího Všetečku, který se nerozpakoval a jako ortodoxní levák poslal pravačkou míč přesně pod břevno. Krásná akce! Poté mohl skórovat Pištěk, ale jeho rána zpoza vápna prosvištěla kolem tyče a tak jsme se radovali až za chvíli. Roh rychle rozehrál Raček s Davídkem, druhý jmenovaný poslal oblouček přes celé vápna na zadní tyč, kam si naběhl Prchlík jenž krásnou přihrávkou kolem nohou gólmana vyzval ke skórování Trnobranského jenž uklízel míč z metru do prázdné a jak je jeho dobrým zvykem, rovnou, jak se říká, pod klacek. Hosté v tu dobu vypadali na ručník a špatné dostupování k našim hráčům vynahrazovali agresivitou na hranici únosnosti. Přesto se dá říct, že naše obrana fungovala bezvadně a hosty jsme snad nepustili za druhý poločas do gólovky. Třetí gól měl na svědomí střídající Kubát, jenž si dobře vybral místo ve vápně k zakončení a zakončil Prchlíkovu nahrávku, jak jinak, taky pod klacek mimo dosah plachtícího gólmana. Na závěr se ještě hostům povedlo zkorigovat výsledek, když jsme nedostoupili hráče po hostujícím autu, před vápnem vyplul soupeřův halv a zakončil přesně, po zemi, k tyči Ryšavého branky.
 
Zápas si myslím dobře zvládli všichni rozhodčí, když sice hlavní pouštěl hraniční zákroky, ale bylo to stejné na obě strany a k plynulosti hry to jenom prospělo.
 
Příští týden jedeme v sobotu do Průhonic, kde můžeme jen získat a po dvou domácích výhrách můžeme jet poměrně v klidném rozpoložení. To ale neznamená, že se tam neporveme o body a tak nám držte palce.