Generální partneři

Město Sedlec-Prčice

Farma Prčice

Innera s.r.o. Benešov



Hlavní partneři

Monínec, s.r.o.

Zemní Práce Hošna

WIFCOM

Compag Votice

R-D atelier



Mediální partner

Měsíčník Náš domov

TJ Jawa Divišov - TJ Sedlec-Prčice A 1:5 (0:3)

Po výsledkově podařeném vstupu do I.B třídy ve Vyžlovce jsme zajížděli do Divišova, který se stejně jako my posunul o patro níž ve fotbalové hierarchii. S Divišovem jsme se v soutěžním utkání nepotkali více jak deset let a tak to pro nás byl velice neznámý a nečitelný soupeř.

Sestava: Nerad - Kabíček J., Prchlík, Sedláček, Kabíček D. - Molnár, Hájek, Pištěk, Všetečka - Kabíček V., Davídek
 
Střídali: Novák, Kaprál
 
Branky: Davídek 2x, Všetečka, Prchlík (pen.), Hájek (pen.)
 
Diváci: 100
 
 
Obě mužstva začala docela opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu a hrálo se tak buď na dlouhé nákopy, nebo spíše odkopy. Domácí měli také několik rohů, ze kterých hrozili, nicméně obrana v čele s Neradem fungovala spolehlivě. Důležité momenty přišli mezi patnáctou a pětadvacátou minutou. Domácím se povedl pěkný pas z obrany na nabíhajícího útočníka, který postupoval sám na našeho brankáře. Ten zasáhl bravůrně a vytěsnil střelu na roh. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal domácí obránce, vystřelil a střelu tečoval do protipohybu Nerada Prchlík. Náš gólman ovšem stačil ještě míč zasáhnout nohou a Sedláček míč uklidil do bezpečí. Pokud by domácí s těmito šancemi naložili gólově, tak by ráz utkání asi vypadal jinak. Jenomže po těchto šancích jsme převzali otěže utkání my. Začali jsme docela slušně kombinovat ve středu pole a výsledkem byly přečíslení vedené po stranách hřiště. V jedné šanci ještě trefil Davídek bránícího hráče, ale ve 23. minutě vysunul Vašek Kabíček Všetečku, který s lehkostí přešel přes dva protihráče a z úhlu krásně uklidil míč za tyčku. Dál jsme byli aktivní, ale Davídek místo přihrávky na nabíhajícího Všetečku šanci zazdil, poté byl sám chycen v ofsajdu a nakonec Prchlík netrefil dobře krásný roh Hájka. Na druhé straně měli už domácí jen pološance a asi už se modlili za poločas, protože se zdálo, že jim dochází dech. Nám nedošel a tak jsme do poločasu ještě dvakrát navýšili skóre. Nejprve ránu Všetečky vyrazil domácí brankář k Davídkovi, který se neunáhlil, místo střely si položil dva skuluzující beky a v pohodě prostřelil vše co mu stálo v cestě. Následně jsme předvedli opravdu krásnou akci středem pole, kdy Vašek Kabíček předal Tomáši Pištěkovi, ten krásnou nahrávkou mezi beky vyzval ke skórování Davídka, jenž obešel kličkou gólmana. Ten ho ale trefil na kotník a pískala se penalta. Tu bravůrně proměnil kapitán Prchlík a vedli jsme o tři branky.
 
Nástup do druhého poločasu se nám ovšem nepovedl. Vědomí pohodlného vedení a nálada domácích "není co ztratit", jim nalila vítr do plachet a najednou jsme byli všude druzí. Vyústilo to v kombinační akci domácích, po které přišel faul před vápnem. Přímý volný kop zahrál domácí záložník opravdu krásně a i když si Nerad sáhl, tak míč skončil v naší brance. Zdálo se, že domácí se nadechnou k náporu a budou se hnát za vyrovnáním, ale nic takového už náš mančaft nedopustil. Kombinovali jsme v zadních řadách a spolu s Neradem si poradili s jalovým napadáním domácích. Dopředu jsme hráli na brejky, které jsme sice nedokázali zakončit gólově, nicméně jsme se nikam hnát nemuseli. A přesto jsme dali čtvrtou branku, když se do útoku za kolmou přihrávkou vytáhl Pištěk, asi by byl u míče dřív než vybíhající gólman a tak ho domácí obránce zatáhl a kopala se druhá penalta. Tu si vzal tentokrát Hájek a s proměněním neměl starosti. Následně domácí odpadli, nestíhali a my mohli přidat dalších pět branek. Nicméně se již urodilo jen po akci velmi dobře hrajícího Všetečky, který se po sólu dostal až k brankové čáře, zpětnou přihrávkou sice trefil domácí hráče, ale míč se odrazil k Davídkovi, který v pohodě z malého vápna zakončoval do odkryté branky. Sólo střídajícího Kaprála, gólovka Molnára, nebo na brankové čáře dávájící si přednost Prchlíka s Pištěkem již k dalšímu navýšení skóre nevedlo.
 
Dva zápasy venku, 6 bodů, musíme být spokojeni. Od Divišova vzhledem k jeho dlouholeté příslušnosti v I.A třídě jsme popravdě čekali více a i kvůli naším absencím měli ze zápasu trochu obavy. Ty se ale nepotvrdily a zaslouženě jsme si došli pro tři body.
 
Další utkání odehrajeme konečně na domácí půdě a to v neděli 4. září od 17:00 proti Uhlířským Janovicím.